Отидете към основна версия

6 173 33

Гей оргия в църква вкара жиголо в болница

  • гей-
  • оргия-
  • църква-
  • жиголо-
  • припадна

По неизвестни причини труженикът на платената любов е припаднал

Снимкa: Shutterstock

"Римокатолическата църква в Полша се оказа в центъра на скандал", това написа местното издание "Газета виборча", цитирано от novini.bg.

"През изминалата седмица свещеникът от южния град Даброва Горнича, наречен Томаш З., е организирал чисто мъжка оргия и извикал жиголо", добави медията.

"По неизвестни причини труженикът на платената любов е припаднал", написа още вестникът.

"Участници в гейоргията извикали "Бърза помощ". Обаче организаторът на забавлението не е пуснал медиците в апартамента. От "Бърза помощ" са се обадили на полицията. Служителите на реда са разбили вратата и задържали купонджиите", добави "Газета виборча".

"Жиголото е бил хоспитализиран и след кратък престой в болницата – освободен за домашно лечение", допълни медията.

"Всички участници във веселбата от сексуален и изцяло мъжки характер, без Томаш З., са останали без обвинения", разказа още изданието.

"Свещеникът е заплашен с присъда до три години лишаване на свобода. На него е повдигнато обвинение в опит да попречи на оказване на помощ на нуждаещо се лице", отбеляза вестникът

"Самият Томаш З. се е извинил пред паството си", добави медията.

"Явно обаче извиненията му не са били приети, защото в неделя е била подпалена църквата, в която служи Томаш З.", коментира "Газета виборча" и допълни: "Случаят с гейсвещеника разбуни духовете."

"Скандалът идва на фона на спада на доверието към Римокатолическата църква в страната, чиито граждани са едни от най-ревностните католици в Европа. По данни от последното преброяване на населението (2021 г.) като римокатолици са се определили 27,1 милиона души (76,1%). Десет години по-рано този показател е бил 33,7 милиона (86%). Най-тежко е положението при младите полякини и поляци. При преброяването през 2021 г. като практикуващи католици са се определили 23% от гражданите между 18 и 25 години. През 1992 г. техният дял е бил 69%", добави сръбското радио Б92.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 25 гласа.

Свързани новини