Отидете към основна версия

1 147 8

Можем да се справим с вредните зависимости чрез хипнотерапия

  • хипнотерапия-
  • хипнотерапевт-
  • кристина дойчинова-
  • зависимости-
  • алкохол-
  • цигари

Това твърди хипнотерапевтът Кристина Дойчинова

Снимкa: Shutterstock

Хипнотерапията повлиява благоприятно отказа от тютюнопушене, зависимостта от различни субстанции – алкохол, упойващи вещества. "Тя не е магическо хапче, но може да бъде благотворна в борбата ни с хранителни зависимости. Ако човек намери пространството, в което изпитва болка, и запълни това място, зависимостите отпадат от само себе си“. Това каза Кристина Дойчинова, хипнотерапевт, в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“.

"Ако някой е дошъл, защото има например страх от игли, можем да се справим с проблема с между един и три сеанса. За сериозни проблеми обаче е необходима месечна терапия. Един сеанс обикновено продължава един час, поясни още тя.

Хипнотерапията се опира на концентрация на вниманието в определена посока. Целта ѝ обикновено е свързана с конкретен проблем. Хипнозата като състояние се отразява благодатно на емоциите, има отношение към ендокринната система. Хипнотерапията работи конкретно за разрешаване на емоционален казус, каза още Дойчинова.

Ако човек е достатъчно внушаем и срещу него има добър хипнотизатор, е възможно той да бъде хипнотизиран без неговото знание. "При хипнотерапията няма инвазивност или насилие – то е танц на душата, танго между хипнозитиран и хипнотизатор. Те трябва да си допаднат, за да работят заедно“, разясни събеседничката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини