Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 18:11 1 125 8

Можем да се справим с вредните зависимости чрез хипнотерапия

  • хипнотерапия-
  • хипнотерапевт-
  • кристина дойчинова-
  • зависимости-
  • алкохол-
  • цигари

Това твърди хипнотерапевтът Кристина Дойчинова

Можем да се справим с вредните зависимости чрез хипнотерапия - 1
Снимкa: Shutterstock

Хипнотерапията повлиява благоприятно отказа от тютюнопушене, зависимостта от различни субстанции – алкохол, упойващи вещества. "Тя не е магическо хапче, но може да бъде благотворна в борбата ни с хранителни зависимости. Ако човек намери пространството, в което изпитва болка, и запълни това място, зависимостите отпадат от само себе си“. Това каза Кристина Дойчинова, хипнотерапевт, в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“.

"Ако някой е дошъл, защото има например страх от игли, можем да се справим с проблема с между един и три сеанса. За сериозни проблеми обаче е необходима месечна терапия. Един сеанс обикновено продължава един час, поясни още тя.

Хипнотерапията се опира на концентрация на вниманието в определена посока. Целта ѝ обикновено е свързана с конкретен проблем. Хипнозата като състояние се отразява благодатно на емоциите, има отношение към ендокринната система. Хипнотерапията работи конкретно за разрешаване на емоционален казус, каза още Дойчинова.

Ако човек е достатъчно внушаем и срещу него има добър хипнотизатор, е възможно той да бъде хипнотизиран без неговото знание. "При хипнотерапията няма инвазивност или насилие – то е танц на душата, танго между хипнозитиран и хипнотизатор. Те трябва да си допаднат, за да работят заедно“, разясни събеседничката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    3 0 Отговор
    Масово хората изтрещяха !!! Кой с хипнози , кой с източни практики , от които по скоро ще умрат , кои лекуват счупена ръка , с масло от еди -що си..... Направо , тотал щета !!!
  • 2 Идън

    2 1 Отговор
    Какви игли при хипноза.... Въздействието с игли е нещо съвсем различно и се нарича акупунктура- то за разлика от хипнозата не въздейства на психиката. Хипнозата се прави с паси- точно определени движения на ръцете- Хипнозата крие рискове- въздейства се на психиката в докато хипнотизираният е в полусън.. Да хипнотизираш някого без той да знае е по- страшно от насилието- човек в състояние на транс може да изговори и направи неща, които не желае.

    Коментиран от #3

  • 3 Не може

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Идън":

    Да хипнотизираш някого , без да знае , защото , ако си хипнотизатор , не можеш да знаеш , дали обекта се поддава на хипноза! Другото са холивудски продукции. Подобен ефект може да се създаде , само с определени звуци , но , това не е хипноза.

    Коментиран от #5

  • 4 ........

    0 0 Отговор
    Бегайте с тези хипнози!Под хипноза ги правят нацисти и после си въобразяват как са преродения Хитлер,а при кодова думичка дават милиони.
  • 5 Идън

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не може":

    Този ефект под въздействието на звуци е също транс- съзнанието е замъглено- но не се губи самоконтрол. При хипнозата трансът може да е дълбок до толкова- че човек да изгуби самоконтрол и дори да промени личността си.

    Коментиран от #6

  • 6 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Идън":

    Но с хипнозата може да се бориш , със звуците - не ! Напълно се губи контрол , което може да видите , на концертите на определени групи. И това е мекият брус.

    Коментиран от #7

  • 7 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    О, да! Зависи от звуците- стила- текстовете.Има групи с точно определени послания и целящи точно това. Те не са моите- аз съм романтик- обичам музичка за душата- за любов и ако е качествена като музика- текст и изпълнение.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.