Отидете към основна версия

977 0

Мадона ще изпее 40 от най-големите си хитове на турнето "Celebration"

  • мадона-
  • турне-
  • концерти-
  • концерт-
  • концертна обиколка-
  • celebration

Турнето на Мадона започва в Лондон утре

Снимка: Shutterstock

Първото в историята турне на Мадона с най-големите ѝ хитове ще бъде "документален филм през огромната ѝ кариера", който включва повече от 40 песни, каза музикалният ѝ директор Стюарт Прайс в ексклузивно интервю за Би Би Си.

Той обяви, че шоуто се основава на четири десетилетия архивни кадри и студийни записи, които разказват историята на звездата. "Най-големият хит не е задължително да бъде песен", каза той и добави: "Той може да бъде елемент от гардероба, видеоклип или изявление".

Той добави, че Мадона е напълно възстановена след здравословните си проблеми от лятото. Поп иконата беше намерена в безсъзнание в апартамента си в Ню Йорк през юни и спешно откарана в болница, където беше лекувана от сериозна бактериална инфекция.

По-късно певицата сподели, че е "късметлийка, че е жива", и отложи началото на разпродаденото турне "Celebration" от юли за октомври. Премиерата сега ще се състои в лондонската O2 Арена в събота, 14 октомври.

"Личността, която ще излезе на сцената, изглежда невероятно, звучи невероятно, изпълнява невероятно", каза Прайс, като успокои феновете, че 65-годишната Мадона се е възстановила напълно. Той допълни, че тримесечното забавяне е било използвано, за да се шлифова шоуто.

"Мадона има много високи очаквания относно труда и старанието, които хората влагат", каза той. "Тя е много безкомпромисна - но е също толкова строга и към себе си".

"Едно от предимствата на Мадона е, че тя умее да кръстосва идеите между различни проекти", казва Прайс и добавя: "В този случай се обмисляше възможността да се направи биографичен филм, което даде възможност това турне да има и документален аспект".

В резултат на това шоуто на Мадона ще интегрира новинарски кадри, класически костюми и музикални клипове. По-важното е, че ще бъдат използвани оригиналните многоканални записи на Мадона, като Прайс ще извлече "вокален дубъл, в който на заден план минава кола" или "соло на китарист, който вече не е сред нас", за да пресъздаде оригиналния дух на песните.

Всъщност за първи път, откакто изнася клубни концерти в началото на кариерата си, към Мадона няма да се присъедини група на сцената.

"Ще има музиканти на живо, които ще свирят в различни части на шоуто", казва Прайс и пояснява: "Но това, което осъзнахме, е, че оригиналните записи са нашите звезди. Тези неща не могат да бъдат възпроизведени и не могат да бъдат пресъздадени, така че решихме просто да приемем това".

"При Мадона всичко винаги е свързано с преосмисляне на нещата, с намиране на начини да се възприемат силни оригинални послания и да се види как те резонират в епохата, в която се намираме сега", казва Прайс и допълва: "Много от силните моменти в шоуто са свързани с това, че музиката се пресича с нещо, през което преминава обществото, особено нещо емоционално, като кризата със СПИН. Тези моменти са невероятно силни".

В света на Мадона детайлите са от значение. И с хиляди часове архив, от който да се възползва, изглежда, че турнето "Celebration" ще обърне внимание на постоянния ѝ принос не само към поп музиката, но и към културата като цяло.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини