Отидете към основна версия

7 174 17

Мъск дава 1 млрд. долара на Зукърбърг, ако смени името на Facebook

  • илон мъск-
  • марк зукърбърг-
  • фейсбук

Неотдавна собственикът на Tesla отправи подобно предложение и към Wikipedia

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В света на технологичните титани и социалните медии игривите закачки и нетрадиционните предложения на Илън Мъск отново заеха централно място, предаде indiatoday. Този път милиардерът направи невероятно предложение на Марк Зукърбърг. - 1 милиард долара само с едно условие - да смени името на Facebook. Историята е пореден епизод от безгрижните и закачливи разговори между тези технологични гиганти. Ето какво се случи.

За предложението на Мъск най-напред съобщи сайтът за пародийни новини BabylonBee.

Макар да потвърждава легитимността на предложението, Мъск също така добавя своя личен щрих към офертата, като предполага, че „Faceboob“ ще бъде много по-добро подходящо име за платформата.

По-рано през годината закачката между тях стигна до предложение за битка в клетка, която трябваше да се проведе в италианския Колизеум, но все още не се е осъществила, като Зукърбърг обвини Мъск, че не се отнася сериозно към идеята.

Неотдавна Мъск отправи предложение към Wikipedia, да се преименуват на „Dickipedia“. Този път обаче Мъск уточни, че новото име трябва да остане поне една година. Той дори сподели екранна снимка от началната страница на Wikipedia, където се казва, че „Wikipedia не се продава“ и включва „личен призив от Джими Уелс“. Той се усъмни защо фондация Wikimedia се нуждае от толкова много пари, като се има предвид, че целият ѝ текст може да се побере на смартфон.

Игривите и нетрадиционни предложения на Мъск вземат забавен завой към света на технологичните гиганти, демонстрирайки способността му да участва в приятелски закачки и да разпалва любопитството към възможностите в непрекъснато развиващия се технологичен и социален медийен пейзаж.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини