Отидете към основна версия

3 397 41

Месото и бирата намаляват мъжката потентност

  • секс-
  • либидо-
  • потентност-
  • намаляват-
  • бира-
  • месо-
  • захар

Експерти посочиха кои продукти водят до нарушено сексуално желание при мъжете

Снимкa: Shutterstock

В днешно време постоянният стрес и напрегнатите отношения в двойката често водят до сексуални проблеми при мъжете, но начинът на живот и хранене също могат да повлияят негативно върху потентността на мъжа.

Според статистиката това са топ продуктите, които според повечето експерти водят до нарушено сексуално желание:

Червено месо

Днес все по-често можете да срещнете продукт, съдържащ антибиотици, хормони и други добавки, които могат да имат рязко въздействие върху целия организъм. При мъжете по-често се засяга репродуктивната система. Диетологът Фрида Харю казва, че високото съдържание на стимулиращи добавки в месото може да доведе до хормонален дисбаланс. То ще трябва да се възстанови под наблюдението на специалист, ако искате да върнете сексуалното си желание на предишното ниво.

Бира

Според диетолозите бирата е „кралският“ продукт, що се отнася до вредата за потентността. Интересното е, че дори този добре известен факт не спира мъжете редовно да пият напитката в големи количества. Бирата съдържа фитоестрогени, а те потискат тестостерона. Постепенно мъжът не само губи интерес към интимността, но и напълнява, което утежнява и без това трудната ситуация с либидото, пише vesti.bg.

Захар

Друг естрогенен бустер е чистата захар. При консумация на повече от 30 г на ден се наблюдава рязък спад на тестостерона. В резултат на това получаваме същия ефект като от бирата - естрогенът се увеличава и телесното тегло се увеличава, а не говорим за мускулна маса.

Бързо хранене

Огромното количество прости въглехидрати, трансмазнини и сол, съдържащи се в хамбургери и пържени картофи, бавно, но сигурно води до проблеми в сексуалния ви живот. Ако не ограничите консумацията на тези продукти, можете да развиете сериозни проблеми с кръвоносните съдове, тъй като последните няма да се справят с количеството холестерол в кръвта. Нарушенията във функционирането на сърдечно-съдовата система принуждават тялото да посвети всичките си усилия на възстановяването, като вече не говорим за качествено функциониране на репродуктивната система.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.

Свързани новини