Отидете към основна версия

1 173 4

Кралският монетен двор пуска монета за юбилея на Джеймс Бонд

  • джеймс бонд-
  • агент 007-
  • 60-годишнина-
  • монета

Всяка монета от серията има различен дизайн, представящ конкретно десетилетие от кинематографичния път на Бонд

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кралският монетен двор пусна нова серия колекционерски монети и монети в кюлчета, за да отбележи 60-ата годишнина на филмите за Джеймс Бонд.

Гамата 007 от Кралския монетен двор включва официални колекционерски монети и монети в кюлчета на Обединеното кралство.

Всяка монета от серията има различен дизайн, представящ конкретно десетилетие от кинематографичния път на Бонд. Първата монета, посветена на 60-те години на миналия век, изобразява Бонд на Шон Конъри в легендарния жироплан, Малката Нели, от You Live Only Twice. Фонът включва заглавията на филмите за Бонд от това десетилетие, заедно със стилизираното лого на 007 и класическия мотив на дулото на пистолета около периметъра на монетата, пише wionews.com, предава "Фокус".

Възпоменателни или колекционерски монети с пробни покрития, известни със своята превъзходна изработка, острота и детайлност, са част от тази гама. Тези монети се секат поотделно до шест пъти при по-ниска скорост и натиск, за да се запазят по-фините детайли, и всяко парче се проверява за несъвършенства. Ограничените тиражни цифри допринасят за желаността на тези монети сред колекционерите.

За тези, които смятат благородните метали за инвестиция, монетите в кюлчета предлагат алтернатива. Налични в 1oz 999,9 чисто злато и 1oz 999 чисто сребро, тези монети позволяват на инвеститорите да закупят присъщата стойност на благородния метал. Включването на завладяващи дизайни и теми добавя колекционерски елемент към монетите в кюлчета.

Кюлчетата на Джеймс Бонд се предлагат в 1oz 999,9 чисто злато и 1oz 999 чисто сребро, като цените са базирани на цената на живия благороден метал в деня на покупката. Колекционерските монети се предлагат в златно доказателство, сребро доказателство и брилянтни нециркулирани издания, започващи от £14,50 (,08).

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини