Необходими продукти:
череши от компот - 200 г сини сливи от компот - 100 г бакпулвер - 6 г протеин на прах - 7 г (ванилия) овесени ядки - 100 г 1 яйце цедено кисело мляко - 100 гНачин на приготвяне:
Отцедете добре черешите от компота, изчистете костилките. На сините сливи също махнете костилките и разполовете на половинки. В купа разбийте добре яйцето. Добавете цеденото мляко, бакпулвера и протеина на прах. Разбъркайте добре с тел. Прибавете плода от компота и овесените ядки. Размесете хубаво с лъжица и оставете сместа да почине десетина минути.
Пригответе си една средно голяма форма или индивидуални по-малки. В случая аз използвах голяма силиконова форма с гнезда. В зависимост от съда, с който разполагате, ако се налага използвайте хартия за печене или предварително го намазнете. Разпределете всичката смес и наредете отгоре половинките сини сливи. Печете плодовия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Изчакайте сладкиша да изстине леко и тогава отстранете формата. Хубав е да се консумира както топъл, така и студен, пише Gotvach.bg.