Необходими продукти:
около 600 г свинско филе прошуто - толкова резени, на колкото парчета ще разрежете месото същия брой листа салвия + още 3-4 1 пълна с.л. краве масло 2-3 с.л. зехтин 100 мл бяло вино 1 с.л. коняк около 50 мл месен бульон брашно за овалване сол черен пиперНачин на приготвяне:
Свинското филе се нарязва на филийки с дебелина около 1 см. Изтънява се под свежо фолио до около 5 мм. Подправя се със сол и черен пипер. Върху всяко парче месо се слага парче прошуто и листенце салвия. Забожда се с клечка за зъби.
Зехтинът се загрява заедно с маслото. Всяко парче се овалва хубаво в брашно, като излишното се изтупва. Допълнителните 3-4 листа салвия се поставят в тигана, за да овкусят мазнината. Месото се поставя в тигана първо от страната с прошутото и се пържи по 2-3 минути от всяка страна.
Излива се виното заедно с коняка и бульона и се оставя да къкри на слаб огън, докато сосът се редуцира повече от половината, пише ilrai.blogspot.com. Поднася се с картофено пюре или друга гарнитура по избор.