Необходими продукти:
- около 600 г свинско филе
- прошуто - толкова резени, на колкото парчета ще разрежете месото
- същия брой листа салвия + още 3-4
- 1 пълна с.л. краве масло
- 2-3 с.л. зехтин
- 100 мл бяло вино
- 1 с.л. коняк
- около 50 мл месен бульон
- брашно за овалване
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Свинското филе се нарязва на филийки с дебелина около 1 см. Изтънява се под свежо фолио до около 5 мм. Подправя се със сол и черен пипер. Върху всяко парче месо се слага парче прошуто и листенце салвия. Забожда се с клечка за зъби.
Зехтинът се загрява заедно с маслото. Всяко парче се овалва хубаво в брашно, като излишното се изтупва. Допълнителните 3-4 листа салвия се поставят в тигана, за да овкусят мазнината. Месото се поставя в тигана първо от страната с прошутото и се пържи по 2-3 минути от всяка страна.
Излива се виното заедно с коняка и бульона и се оставя да къкри на слаб огън, докато сосът се редуцира повече от половината, пише ilrai.blogspot.com. Поднася се с картофено пюре или друга гарнитура по избор.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Механик
п.п.
А,забравих. Обичаме също така и салата "айсберг".
Коментиран от #2
10:14 07.12.2023
2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
До коментар #1 от "Механик":
Всеки Според Възможностите си Ник Механик Въобще не се Заяждам с ВасКоментиран от #4
10:28 07.12.2023
3 Хасковски каунь
11:01 07.12.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.