Отидете към основна версия

40 908 23

Наследник на френска модна къща осинови градинаря си, завещава му 10 млрд. евро

  • наследство-
  • никола пуех-
  • градинар-
  • модна къща

Все още е в ход делото за промяната на завещанието, но озеленителят при всички положения ще получава пари

80-годишният наследник на модна къща Hermés реши да завещае състоянието си на марокански градинар и семейството му, предаде El País.

Френският милиардер Никола Пуех, който живее в Швейцария, подаде оставка от борда на директорите на една от най-старите модни къщи в света през 2014 г. Въпреки това той все още притежава 5,7% от акциите на Hermés. Личното състояние на Пюеш се оценява на приблизително 10 милиарда евро.

Самотният и бездетен мъж неочаквано реши да промени последната си воля. Според завещанието му от 2011 г. състоянието му трябвало да отиде в благотворителната фондация Isocrates. В началото на декември обаче швейцарските медии научиха, че още през октомври 2022 г. Пуех е изпратил писмо до адвоката си, в което е посочил намерението си да осинови своя градинар и да му прехвърли състоянието си.

Името на вероятния нов милиардер не се съобщава, но се знае, че той е на 51 години, идва от Мароко и е женен за испанка. Двойката има две деца.

Фондация Isocrates се оплака, че решението на Пуех е „внезапно и едностранно“ и заяви, че дейностите на фонда в полза на обществото сега са „застрашени поради обстоятелства, които не могат да бъдат контролирани“.

В момента процесът по промяна на завещанието не е приключил и не е известно точно колко пари ще получи градинарят на милиардера. Въпреки това се смята, че той и семейството му могат да получават около 40 милиона евро годишно от дивиденти само от активите на Пуех.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 110 гласа.

Свързани новини