Отидете към основна версия

3 009 26

Защо италианците ядат паста и пица без да напълняват

  • пица-
  • паста-
  • италианска кухня-
  • калорични храни-
  • италия

Ако искате да се насладите на италианската кухня без риск от напълняване, последвайте примера им

Италианската кухня е известна със своя вкус и разнообразие от ястия като пица и паста. Много хора обаче се чудят: защо италианците не наддават тегло от толкова висококалорични храни? Нека да разгледаме този проблем заедно.

Качество на продукта

Италианците консумират висококачествени продукти, отглеждани предимно в Италия. Брашно за пица и паста се използва само от твърда пшеница. Такива продукти се усвояват лесно от тялото и не водят до наднормено тегло. Те съдържат въглехидрати, протеини, фибри, минерали, витамини А, Е и група В.

Количество

Италианците консумират умерено традиционна кухня. Всеки обяд или вечеря се състои от няколко ястия, но порциите на всяко са малки. Това помага да контролирате калориите си и да избегнете преяждането. Ако гледате италианци в кафене, бързо ще забележите, че пият кафе по-често, отколкото ядат.

Салати

Италианците ядат пица в комбинация с други ястия. Например, пицата може да се сервира със салата или зеленчуци, а пастата може да се сервира със сос на базата на домати и зеленчуци. Това помага да намалите приема на калории и да поддържате баланса на хранителните вещества.

Дейност

Италианците са доста активни и предпочитат да се разхождат, да карат колело и да спортуват. Нацията отделя много време на спорта: фитнес залата, училищата по танци, плувните басейни и, разбира се, климатичните условия на слънчевата страна допринасят за тяхната физическа активност. Всичко това помага за изгарянето на калории и поддържането на здравословно тегло, пише vesti.bg, позовавайки се на Рамблер.

И така, отговорът на въпроса защо италианците не напълняват от паста и пица се крие в няколко фактора: умерена консумация, използване на пресни и натурални продукти, комбиниране с други ястия и активен начин на живот. Ако искате да се насладите на италианската кухня без риск от напълняване, последвайте примера им.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.

Свързани новини