Италианската кухня е известна със своя вкус и разнообразие от ястия като пица и паста. Много хора обаче се чудят: защо италианците не наддават тегло от толкова висококалорични храни? Нека да разгледаме този проблем заедно.
Качество на продукта
Италианците консумират висококачествени продукти, отглеждани предимно в Италия. Брашно за пица и паста се използва само от твърда пшеница. Такива продукти се усвояват лесно от тялото и не водят до наднормено тегло. Те съдържат въглехидрати, протеини, фибри, минерали, витамини А, Е и група В.
Количество
Италианците консумират умерено традиционна кухня. Всеки обяд или вечеря се състои от няколко ястия, но порциите на всяко са малки. Това помага да контролирате калориите си и да избегнете преяждането. Ако гледате италианци в кафене, бързо ще забележите, че пият кафе по-често, отколкото ядат.
Салати
Италианците ядат пица в комбинация с други ястия. Например, пицата може да се сервира със салата или зеленчуци, а пастата може да се сервира със сос на базата на домати и зеленчуци. Това помага да намалите приема на калории и да поддържате баланса на хранителните вещества.
Дейност
Италианците са доста активни и предпочитат да се разхождат, да карат колело и да спортуват. Нацията отделя много време на спорта: фитнес залата, училищата по танци, плувните басейни и, разбира се, климатичните условия на слънчевата страна допринасят за тяхната физическа активност. Всичко това помага за изгарянето на калории и поддържането на здравословно тегло, пише vesti.bg, позовавайки се на Рамблер.
И така, отговорът на въпроса защо италианците не напълняват от паста и пица се крие в няколко фактора: умерена консумация, използване на пресни и натурални продукти, комбиниране с други ястия и активен начин на живот. Ако искате да се насладите на италианската кухня без риск от напълняване, последвайте примера им.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
11:22 14.12.2023
2 Сила
11:24 14.12.2023
3 ха, ха
11:31 14.12.2023
4 Оракула от Делфи
Традиционно , задължително трябва да се оригне няколко пъти ,
за да може , аромата да му държи влага 24 часа!
11:34 14.12.2023
5 Сиганин
Коментиран от #26
11:43 14.12.2023
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 пие а не пикае кой кой как
11:50 14.12.2023
8 един от стадото
11:53 14.12.2023
9 Мъдрият
Това, на което "талянците" му викат "паста" - за мен си е "спагети"!
Преди така си му казваха всички хора, не знам от къде го вкарахте, че и го налагате, това име - "паста"!
Пица - обичам много!
Но на мен, за съжаление, малко да се отпусна и всичко ми се лепи...
Така, че би било много добре, ако може да си хапваме тези вкусотии спагети и пица и да не дебелеем!
Да, ама - не!
Коментиран от #14, #15, #18
11:53 14.12.2023
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Живях там
12:03 14.12.2023
14 Тупан техно
До коментар #9 от "Мъдрият":
Като хапнеш, после прекопай 5 декара с мотиката! ГАРАНТИРАМ ти, че няма да дебелееш!Коментиран от #16
12:04 14.12.2023
15 Виж ся
До коментар #9 от "Мъдрият":
Паста за тях са тестяни изделия от всички видове макарони и спагети приготвени сварени, с определени сосове, зеленчуци, риба и месо. И повярвай ми, италианската паста няма нищо общо с нашата.Коментиран от #17
12:12 14.12.2023
16 Мъдрият
До коментар #14 от "Тупан техно":
Копал съм много като млад, но преди няколко години претърпях тежка операция и вече не мога!12:38 14.12.2023
17 Мъдрият
До коментар #15 от "Виж ся":
Да, знам, че е така Просто се чудя защо в началото след демокрацията, когато за пръв път в заведенията започнаха да предлагат спагети - всички им казваха спагети! И така си ги пишеше в менюто. Никой не казваше паста.Не съм бил в Италия. Но съм ял пици и спагети в "италиански пицарии" (които ги водят такива) тук в България - хубави са!
12:42 14.12.2023
18 един от стадото
До коментар #9 от "Мъдрият":
Ком също беше готина, ама върха беше Гараш оригинал. С еспресо без захар контраста беше превъзходен. И накрая един малък Мартел или Метакса за капак. Не минаваше и с цигара Ротманс от плочка. Каките в Шведския ми знаеха следобедното менюКоментиран от #20
12:43 14.12.2023
19 СМЕХОРИИ
12:48 14.12.2023
20 Мъдрият
До коментар #18 от "един от стадото":
Вярно, Гараш ми е любимата! И еклерите също! (Но едновремешните, които бяха през "социализъма", сегашните не ги правят много хубави!)Коментиран от #21
12:49 14.12.2023
21 един от стадото
До коментар #20 от "Мъдрият":
ами за истинските саварини, тъй леко подрязани, с естествената сметана, ами тригуните..стига, че окапахме бохчата13:15 14.12.2023
22 ЕВРОНЮЗ
Коментиран от #25
13:18 14.12.2023
23 Прасенце в шума
13:39 14.12.2023
24 НАЙ ВЕЧЕ СА ДВИЖАТ АЛБАНЦИ
18:02 14.12.2023
25 ТОЧНО
До коментар #22 от "ЕВРОНЮЗ":
Гърците през войните са яли щир, тученица за да оцелеят...ядат и сега , но за разхлабване.Едва ли е възможно да ядеш тестени продукти, вкл и торти,пасти и да си финна жена, при полужение, че си домакиня/не работиш друго/. А ние нагъваме пица, защото за нас е сандвич и то скъп, гарниран с много подправки
19:03 14.12.2023
26 Даааа
До коментар #5 от "Сиганин":
Напротив.... След като си хапнат пастата, правят т.н. "скарпета", филия/две хляб с която обират остатъка от соса в чинията.... Демек я "излъскват" и почти няма нужда от миене.... 🤣И, не не са много слаби! Мъжете горе-долу добре, но жените повечето са с едни "трътки", особено тези от южните части.... А пък за характери не ми се отваря дума, че няма да ми стигне да пиша до Коледа.... 😭😂
21:00 14.12.2023