Отидете към основна версия

1 812 28

Фънки не може да работи нормално заради пандемията и инфлацията

  • фънки-
  • димитър ковачев-
  • бизнес-
  • концерти-
  • инфлация-
  • пандемия

Ограниченията покрай пандемията и последвалата инфлация затрудняват значително бизнеса на Фънки

„След тази проклета пандемия всичко отиде по дяволите“, сподели Димитър Ковачев-Фънки пред „България Днес“, като допълни:

„Неща, които струваха по 50-60 хил. евро, в момента вече вървят по 300-400 хиляди! Това е идиотщина!“. Въпросните повишени разходи, за които говори фронтменът на „Черно фередже“, се отнасят за неговата фирма, която се занимава от дълги години с организация на музикални събития и мащабни концерти.

По време на COVID пандемията концертите станаха невъзможни и именно затова бизнесът на музиканта е понесъл ударно последните години на карантина и ограничения. Отгоре на всичко освен дългата пауза от работа и липса на приходи инфлацията излиза солено на Димитър Ковачев и му пречи да се възстанови.

„Нещата са много по-различни. Не е като преди, но стъпка по стъпка, с нашата фирма продължаваме напред. Забелязвам, че има малко раздвижване“, коментира басистът. Фънки не се предава пред трудната ситуация и мисли, че не е единственият, който е изправен срещу тези затруднения.

„То не е само за България, а и е за целия свят. Нещата крайно много се промениха. Условията са други“, сподели артистът.

Рокаджията също сподели, че състоянието на нашата държава е причина за неблагоприятната ситуация: „България е страната Абсурдистан, която е тотална трагедия. Но няма какво друго да правим освен да се борим. Тук сме хвърлени, тук сме родени“, упорито заяви Фънки.

Въпреки песимистичната си нагласа към своята родина музикантът не мисли, че в чужбина е по-добре.

„Всеки си мисли, че някъде го чакат с погача и мед. Много хора си въобразяват разни работи за Англия, Америка, Франция, където и да е на Запад. Това е фатална грешка. Лошото е, че като се върнат тука заварват старата картинка, те са вече аутсайдери, защото никой не ги помни и съответно става трагедия. Никъде никой не ни иска. Това е положението“, завърши музикантът.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.

Свързани новини