Отидете към основна версия

1 735 35

Зелена огнена топка прелетя в небето над Япония (ВИДЕО)

  • метеор-
  • явление-
  • падаща звезда-
  • япония-
  • небесен феномен

Необичайното явление предизвика оживена дискусия в социалните мрежи

Илюстративна снимка: Shutterstock

Удивително небесно явление записва уредника на местния исторически музей на град Хирацука, Даичи Фуджи. Той сподели наблюденията си в социалните мрежи, публикувайки кадри на огнена топка, заснети от камери в дома му, както и от камера в град Фуджи.

Видеозаписът ясно показва огромна и ярка огнена топка в зелен цвят, движеща се по небето с голяма скорост посред бял ден.

Астрономите направиха предварителен анализ и установиха, че това мистериозно огнено кълбо се движи със скорост от 42,4 километра в секунда, а траекторията му е от залива Сагами до префектура Нагано.

Не по-малко мистериозен обаче остава звукът, който се чу в някои райони по време на преминаването на „огнената топка“. Много свидетели твърдят, че това е звук, който силно напомня на експлозия.

По-късно се появиха записи от камери, монтирани в Токио и Фукушима, които записаха и момента на полета на мистериозния небесен обект. В социалните мрежи тече активна дискусия за това какво точно са заснели камерите, пише Блиц.

Астрономи и експерти продължават да анализират данните и да проучват възможните обяснения, най-вероятното сред които е, че това всъщност е метеор. Необясним обаче е зеленият цвят на падащата звезда.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини