Отидете към основна версия

2 326 25

26-годишна рускиня се качи след пет бири и три коняка в самолет и наби стюардеса

  • саратов-
  • летище-
  • пияна-
  • полиция-
  • самолет

Машината, изпълняваща редовен полет Сочи-Санкт Петербург, е кацнала аварийно в Саратов

Транспортната полиция е образувала наказателно дело срещу млада жена от Санкт Петербург заради хулиганско поведение в самолет, предаде РИА Новости

На 17 януари в полицейско управление на саратовското летище Гагарин е получено съобщение, че екипажът на самолета Сочи-Санкт Петербург е решил да извърши аварийно кацане поради нарушение на правилата за поведение на борда от един от пътниците.

„Установено е, че 26-годишен жител на Санкт Петербург по външни признаци е бил в нетрезво състояние, държал се е неадекватно, пушил е електронни цигари в задната част на самолета, използвал е нецензурни думи и не е отговарял на подканите на стюардесите".

Нарушителката е отведена при дежурните в полицейското управление на летището в Саратов. Образувано е наказателно дело за „Хулиганство във въздушния транспорт“, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Санкциите на този член от Наказателния кодекс на Руската федерация предвиждат до пет години лишаване от свобода.

По време на инцидента стюардесата съобщава на екипажа за буен пътник. "Пътничката е деструктивна и се държи неадекватно... Тя крещи, бие се, не знаем дали е в нетрезво състояние или не, защото няма миризма на алкохол. Не осъзнава къде се намира. Опита се да отвори вратата по време на полета. Тя ме удари, тичаше из кабината със запалка”, каза стюардесата.

Самата пътничка разказала на полицията, че преди полета е изпила пет или шест халби бира от половин литър всяка в различни барове и още 250 грама коняк.

"Мислех си, че след като пия алкохол, ще мога да заспя в самолета, както обикновено се случва. Всичко останало, което стана, ми е като сън, в моменти, може би си спомням, като в сън", каза на полицията.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини