Отидете към основна версия

2 089 26

Отчаяна американка с две дипломи и три езика не може да си намери работа (ВИДЕО)

  • дипломи-
  • висше образование-
  • квалификации-
  • образование-
  • работа-
  • безработни

Младото момиче не може да си намери работа дори и в кафенета за минимална заплата

Млада американка използва популярната социална платформа TikTok, за да сподели пред потребителите на мрежата отчаянието си от това колко трудно е днес да си намериш работа.

Потребителката с никнейм Lohanny в социалната мрежа, казва, че е била принудена се откаже от кандидатстването за работа онлайн и да тръгне със CV в ръка, за да се предлага на работодателите, макар да признава, че това я кара да се чувства крайно неудобно.

"Никога не съм се чувствала толкова смирена в целия ми живот. Нося си автобиографията с мен и ходя по разни места, за да ги питам дали си търсят служител", разказва момичето, което има две дипломи и владее три езика, но това не се оказва достатъчно, за да си намери работно място дори за минимално заплащане. Тя споделя, че е завършила комуникации и актьорско майсторство, като по-късно в друго видео обяснява, че говори португалски, испански и английски.

@lohannysant I got tear stains on my resume 😔😔😔 #nyc #unemployed ♬ original sound - Lohanny

„Честно казано, изпитвам лек срам, защото кандидатствам на места, които предлагат минимална работна заплата, обаче ми казват, че не търсят персонал“, казва тя през сълзи.

След видеото в ТикТок, което е генерирало над 17 млн. гледания, момичето е опитало късмета си в още четири кафенета, но отново без успех.

"Наистина имам нужда от пари, така че ще продължа да опитвам", не смята да се отказва тя.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини