Отидете към основна версия

1 272 8

Крал Чарлз III пусна първо изявление след новините за рака

  • крал чарлз трети-
  • крал чарлз-
  • рак-
  • диагноза-
  • изявление-
  • кралско семейство

Кралят благодари за подкрепата на обществото в първото си публично изявление

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският крал Чарлз Трети отправи първото си публично изявление, което благодари за показаната от обществеността подкрепа, след като му бе поставена диагноза рак, предадоха световните агенции.

"Бих искал да изразя своите най-сърдечни благодарности за многобройните послания в моя подкрепа и пожелания за бързо възстановяване, които получих в последните дни", казва монархът в изявлението.

"Както всички страдащи от ракови заболявания знаят, подобно мило отношение е най-голямото успокоение и насърчение. Наистина е разчувстващо да чуя, че споделянето на моята диагноза е помогнало за нарастването на обществената съпричастност и е осветлило работата на всички организации, подкрепящи онкоболните и техните семейства във Великобритания и по целия свят. Моето доживотно възхищение за неуморните им грижи и отдаденост е още по-голямо сега, когато сам преживявам това", се казва още в изявлението на краля.

Бъкингамският дворец отбеляза при оповестяването на диагнозата, че става въпрос за форма на рак, но не и на простатата, заради чието уголемяване Чарлз бе опериран. Именно по време на интервенцията на простатата бе открито раковото му заболяване. От двореца отбелязаха, че онкологичното заболяване на 75-годишния Чарлз е установено в ранен стадий и той започна лечение веднага.

Кралят се оттегли от всички публични задължения, докато се лекува, като висши членове на кралското семейство - включително кралица Камила и принцът на Уелс - поеха неговите задължения за някои събития, припомня dir.bg.

Чарлз III напусна дома си в Лондон - "Кларънс Хаус", в сряда и в компанията на съпругата си отпътува за резиденцията си в Норфолк.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини