Отидете към основна версия

1 059 10

Художничка се омъжва за холограма (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • художничка-
  • холограма-
  • сватба-
  • изкуствен интелект

Сватбата им е планирана в Ротердам

Снимка: Shutterstock

Испанската художничка Алисия Фрамис ще стане първата дама, омъжила се за холограма, която е създадена от изкуствен интелект. Сватбата е обявена като пърформанс и ще се състои през лятото в Ротердам.

„Представете си партньор, който винаги е там, когато имате нужда от него, но който никога не ви дава целувка, прегръдка или каквато и да е форма на обич, включваща най-малкия физически контакт. Някой, с когото споделяте „романтична връзка“, участвайки в дълги дебати, които интелектуално ви стимулират по дълбок начин, но който никога няма да протегне ръка, за да смени електрическа крушка или да помогне с носенето на пазарски чанти. Няма да измие чиниите, да отвори вратата на гост или да подаде ръка за помощ, ако случайно се спънете“, коментира идеята бъдещата младоженка.

Холографското изображение, за което Фрамис ще се омъжи, е наречено АИЛекс (AILex). В него са събрани черти от предишни партньори на художничката, пише NOVA. В момента Фрамис рисува проекти за сватбената си рокля и за облеклото на присъстващите на церемонията. Бъдещата булка, съвместно с нидерландския Музей на изкуството на храната, разработва специално молекулярно меню за сватбената церемония, на което ще могат да се насладят и хора, и хуманоиди.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.

Свързани новини