Отидете към основна версия

1 638 5

Опасно е да се използват пластмасови дъски при приготвяне на храна

  • дъска за рязане-
  • пластмасови-
  • бактерии

Те може да съдържат повече бактерии, отколкото дървена дъска за рязане

Снимкa: Shutterstock

Мнозина предпочитат пластмасови дъски за рязане вместо дървени при подготовката на храна, но според американския доктор Пунама Десаи това не е добра практика.

Доктор Десаи предупреждава, че употребата на пластмасови дъски може да увеличи риска от излагане на микропластмаси, които потенциално увреждат ендокринната и репродуктивната система чрез освобождаването на хиляди вредни частици.

Освен това, пластмасовите дъски представляват риск за здравето, тъй като могат да акумулират повече бактерии в сравнение с дървените дъски за рязане.

Д-р Десаи също така съветва да се избягва поставянето на пластмасовите дъски в съдомиялна машина поради високите температури, които могат да причинят допълнително освобождаване на пластмасови частици, пише dariknews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини