Отидете към основна версия

1 643 28

Tрансджендър тв водеща подаде сигнал срещу Джоан Роулинг заради коментари в "X"

  • джоан роулинг-
  • тв водеща-
  • трансджендър-
  • x

Уилоуби, която е първият трансджендър водещ на новини, обвини Роулинг в "престъпление от омраза" заради забележки, публикувани в социалната мрежа

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британската трансджендър телевизионна водеща Индия Уилоуби подаде сигнал срещу писателката Джоан Роулинг заради коментари в социална мрежа, съобщи Ройтерс.

Уилоуби, която е първият трансджендър водещ на новини, обвини Роулинг в "престъпление от омраза" заради забележки, публикувани в Екс в понеделник тази седмица.

Писателката отхвърля обвиненията, твърдейки, че критиката не е престъпление.

Осъществих контакт с полицията в Нортумбрия вчера и докладвах за коментарите на Джоан Роулинг, каза Уилоуби в четвъртък в интервю пред "Байлайн таймс".

Джоан Роулинг се превърна в противоречива фигура заради критичността си към трансактивистите, съчетана с подкрепа на женските права.

Преди време моите адвокати ме съветваха не само да заведа дело за клевета срещу Индия Уилоуби, но и да започна законови действия заради обсесията ѝ към мен през последните години, написа Роулинг в Екс.

Полицията на Нортумбрия обяви, че в понеделник, 4 март, е получила оплакване заради пост в социална мрежа и предстои разговор с жалбоподателя.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.

Свързани новини