Отидете към основна версия

1 980 5

Рецепта на деня: Ветрило от свинско контрафиле с пушено сирене

  • ветрило-
  • свинско-
  • контрафиле-
  • пушено сирене-
  • какво да сготвя

Подходяща напитка за това ястие е плътното червено вино или качествената бира

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

800 г свинско контрафиле; 150 г пушено сирене; 4 с.л. горчица; 2 с.л. захар; 4 с.л. вода; масло; сол; черен пипер; кимион; чесън на прах.

Начин на приготвяне:

Захарта (2 с.л.) се карамелизира в подходящ съд на котлона. Добавят се водата (4 с.л.) и малко масло и се оставя да заври.

Свинското контрафиле (800 г) се реже на тънки порции, без да се стига до края с ножа, така че да стане като ветрило. Посолява се и се натърква с подправките. Оставят се да престоят половин час.

След това порциите се намазват първо с горчицата (4 с.л.), а след това - с карамеления сос. Във всеки разрез се поставя по едно парче топено сирене. Контрафилето се притиска плътно, за да се събере в едно цяло, увива се в готварско фолио и се пече в предварително загрята фурна за 1 час на 180 градуса.

След това фолиото се отстранява и се допича, докато получи хрупкава златиста коричка. Поднася се в плато върху картофено пюре, декорирано с морковени ивици и шушулки варен зелен боб. Може да се гарнира и с варен ориз със зеленчуци, както и със зелена салата.

Подходяща напитка за това ястие е плътното червено вино или качествената бира, пише 1001recepti.com.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини