Отидете към основна версия

650 4

Изложба на емблематични рокли на принцеса Даяна в Хонконг (ВИДЕО)

  • принцеса даяна-
  • рокли-
  • изложба-
  • хонг конг

След това те ще бъдат изложени в Ирландия на друга изложба, преди да бъдат продадени на търг на 27 юни

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Изложба на емблематични рокли на принцеса Даяна в Хонконг.

С подплатени рамене, в нарцисово жълто и с блестящи златни копчета - много актуален за времето си костюм, който принцеса Даяна носи по време на пътуването си до Хонконг през 1989 г., сега е сред шестте тоалета, изложени в бившата британска колония.

Колекцията от рокли, обувки и чанти - някои от които са познати модни периоди на принцесата на Уелс - е част от 12-дневна изложба в търговски център в Хонконг.

След това те ще бъдат изложени в Ирландия на друга изложба, преди да бъдат продадени на търг на 27 юни.

"Тя правеше модно изявление всеки път, когато се обличаше и излизаше през вратата", казва пред АФП Мартин Нолан, изпълнителен директор на базираната в Калифорния Julien's Auctions.

Всичките части са "материални ценности и чудесни предмети за разговор", каза Нолан, като се има предвид, че хората все още намират Даяна за близка до тях повече от две десетилетия след смъртта ѝ в трагична автомобилна катастрофа.

"Хората все още са влюбени в Даяна, сякаш тя е с нас днес, и това е удивителното в случая", каза той.

Миналата година Julien's Auctions продаде една от вечерните рокли на Даяна за 1,14 млн. долара, счупвайки рекорди и показвайки, че интересът на колекционерите не е намалял.

Дори за по-младото поколение Даяна заема голямо място в попкултурата, каза Катлийн, дигитален маркетолог на 20 години, която смята, че това може би се дължи отчасти на хитовия сериал на Netflix "Короната".

А стилът ѝ може би се връща на мода, казва тя пред АФП.

"Той свързва модата и историята", каза Катлийн, която посочи само първото си име, за изложбата. "Различно е от това да видиш просто снимки."

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини