Отидете към основна версия

1 003 5

Част от колекцията часовници на Михаел Шумахер отива на търг

  • михаел шумахер-
  • формула 1-
  • часовници-
  • на търг

Очаква се цената им да стигне общо над 4,8 млн. долара

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Осем от луксозните и персонализирани часовници на легендата на „Формула 1” Михаел Шумахер отиват на търг. Очаква се да бъдат продадени за общо над 4,8 млн. долара, съобщиха Си Ен Ен и БГНЕС.

Редките часовници първо ще бъдат изложени в Ню Йорк през уикенда на „Гран при" на Маями, а след това търгът ще се състои в Женева, Швейцария, на 13 май, според аукционна къща „Кристис".

Сред колекцията е часовник от бяло злато, поръчан като персонален подарък за седемкратния победител в световния шампионат на „Формула 1” от ранния му ментор и бивш изпълнителен директор на „Ферари“ Жан Тод. Подарен на Шумахер на Коледа 2003 г., характеристиките му са посветени на шестте победи в шампионата, които той е постигнал до онзи момент. Циферблатът е заобиколен от шест звезди, а на него са изобразени известната емблема на „Ферари” с танцуващия кон и червената състезателна каска на Шумахер.

Платиненият часовник също е подарък от Тод, но за следващата Коледа. Така че въпреки че има сходни характеристики, на циферблата са изобразени символи, които представляват седмия шампионат, спечелен от Шумахер.

Прототип на часовника е продаден през 2003 г. в полза на фондацията на Парижкия мозъчен институт, на която Шумахер и Тод са членове-основатели, според аукционната къща.

Шумахер получи тежка мозъчна травма по време на ски инцидент през 2013 г. Оттогава той не се е появявал публично, но съпругата му Корина заяви в документален филм на Netflix от 2021 г.: "Живеем заедно вкъщи. Провеждаме терапия. Правим всичко възможно, за да направим Михаел по-добър и да се уверим, че се чувства комфортно".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини