Отидете към основна версия

2 407 8

5 навика, които съсипват женското самочувствие

  • жени-
  • навик-
  • самочувствие-
  • одобрение-
  • конкуренция

Много жени по някаква причина не правят живота си по-добър, но се опитват да спечелят одобрението на другите

Снимкa: Shutterstock

Доброто самочувствие е основното условие за успех в любовта за всяка жена. Мъжете са привлечени от жени, които ценят себе си. За да си осигурите това предимство, психолозите ви съветват да се отървете от 5 лоши навика.

Постоянно сравнение

„Тази актриса изглежда по-добре на 40, отколкото аз изглеждах на 20“, „Аз работя във фитнеса, а тя има по-добра фигура от мен“ и т.н. Подобни фрази разкриват, че сте човек, който живее от сравнения и то не от най-приятните. Не възхвалявайте външността и успехите на другите. Опитайте се да се сравните с предишното си аз, така че видимият напредък да ви донесе положителни резултати.

Постоянна конкуренция

Вашата приятелка си е хванала богаташ, така че вие ​​искате да я засенчите, като започнете връзка с мултимилионер? Или си е купила нова скъпа рокля и ви се ще да я „затапите“ с някоя още по-скъпа от нейната? Тя има двама любовника, а вие трябва да ги докарате поне до трима? Конкуренцията е път за никъде, защото винаги ще има някой по-добър от вас. Не можете да сте най-красивите и най-готините, но пък можете да станете по-добри и да спрете да губите време в безполезни състезания.

Мечтите не са подкрепени от действия

Много жени са свикнали просто да седят и да чакат принца на бял кон. Само че, когато не правим нищо, нищо не се случва. В резултат на това жената губи самочувствие и безценно време. Животът е кратък. Не чакайте чудо, а работете за това всичко да се случи по-бързо.

Търсене на одобрение

Много жени по някаква причина не правят живота си по-добър, но се опитват да спечелят одобрението на другите – било приятели или родители. Те искат да намерят мъж не за да си гарантират хармония и щастие, а защото искат да докажат на родителите си своята стойност като жена. И когато не успяват да направят нещо, за което да бъдат похвалени, самочувствието неминуемо страда.

Натиск и други манипулации

Много жени си проправят път чрез хитрост, но манипулирането на другите може да се окаже нож с двойно острие. Човекът може бързо да разбере, че го използвате. В този случай ще загубите неговото уважение и самочувствието ви отново ще пострада.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини