17 Май, 2024 09:43 2 288 8

5 навика, които съсипват женското самочувствие

  • жени-
  • навик-
  • самочувствие-
  • одобрение-
  • конкуренция

Много жени по някаква причина не правят живота си по-добър, но се опитват да спечелят одобрението на другите

5 навика, които съсипват женското самочувствие - 1
Снимкa: Shutterstock

Доброто самочувствие е основното условие за успех в любовта за всяка жена. Мъжете са привлечени от жени, които ценят себе си. За да си осигурите това предимство, психолозите ви съветват да се отървете от 5 лоши навика.

Постоянно сравнение

„Тази актриса изглежда по-добре на 40, отколкото аз изглеждах на 20“, „Аз работя във фитнеса, а тя има по-добра фигура от мен“ и т.н. Подобни фрази разкриват, че сте човек, който живее от сравнения и то не от най-приятните. Не възхвалявайте външността и успехите на другите. Опитайте се да се сравните с предишното си аз, така че видимият напредък да ви донесе положителни резултати.

Постоянна конкуренция

Вашата приятелка си е хванала богаташ, така че вие ​​искате да я засенчите, като започнете връзка с мултимилионер? Или си е купила нова скъпа рокля и ви се ще да я „затапите“ с някоя още по-скъпа от нейната? Тя има двама любовника, а вие трябва да ги докарате поне до трима? Конкуренцията е път за никъде, защото винаги ще има някой по-добър от вас. Не можете да сте най-красивите и най-готините, но пък можете да станете по-добри и да спрете да губите време в безполезни състезания.

Мечтите не са подкрепени от действия

Много жени са свикнали просто да седят и да чакат принца на бял кон. Само че, когато не правим нищо, нищо не се случва. В резултат на това жената губи самочувствие и безценно време. Животът е кратък. Не чакайте чудо, а работете за това всичко да се случи по-бързо.

Търсене на одобрение

Много жени по някаква причина не правят живота си по-добър, но се опитват да спечелят одобрението на другите – било приятели или родители. Те искат да намерят мъж не за да си гарантират хармония и щастие, а защото искат да докажат на родителите си своята стойност като жена. И когато не успяват да направят нещо, за което да бъдат похвалени, самочувствието неминуемо страда.

Натиск и други манипулации

Много жени си проправят път чрез хитрост, но манипулирането на другите може да се окаже нож с двойно острие. Човекът може бързо да разбере, че го използвате. В този случай ще загубите неговото уважение и самочувствието ви отново ще пострада.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За кого?

    16 2 Отговор
    Най-неприятно е да живееш с жена, която уж е избрала мъж, а се конти и тунингова, все едно търси активно.

    Коментиран от #2

  • 2 4.4

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "За кого?":

    Или пък си е хванала мъж, който да я дундурка, но при първа възможност се хвърля на някой анцуг се дебели рЪки, щот е истински мъж.
  • 3 Пич

    10 1 Отговор
    Тази Лора Костова много мрази жените ! Позволява си да ги обобщава , като че ли всички са елементарни като описаните от нея ! Истината е , че все още има разкошни жени ! Но , когато някой мъж търси патешки джуки , получава патешки джуки , но вървящи със съответният интелект !!!

    Коментиран от #6

  • 4 Aлфа Вълкът

    7 3 Отговор
    Ако дебеланата няма корем, ще избера нея.
    По-добре да има къде да се гушнеш на топличко, отколкото да прегръщаш торба кокали.
  • 5 МНЕНИЕ

    6 1 Отговор
    Когато си подплатен с интелект, диплома и добра работа, не ти трябва да се сравнявашш с други жени.
    А физическите анни са преходни, днес е модерен силиконът утре не е, и дали си пълна или слаба е въпрос на предпочитание от мъжа
  • 6 ПоКУРко

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Трябва да смениш Дилъра дечко! Ще поживееш и ще разбереш истинската същност на Жената която е пъклена и дяволски опорочена! Лорчето го знае защото е жена все пак!
  • 7 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тона пък какво е?
  • 8 Име

    1 0 Отговор
    Много жени, от работа и задължения, нямат време да си поддържат самочувствието, а просто го имат.