Отидете към основна версия

3 163 27

Попфолк певицата Мария получи официален отговор за сваления от Youtube клип

  • мария-
  • попфолк певица-
  • мара отварачката-
  • youtube-
  • клип

Вижте пълния текст на изявлението, което дойде след като Мария обяви, че ще съди Касъмов

От "Диапазон Рекърдс" пуснаха изявление след скандала с клипа на двете певици Мария и Теодора. Впоследствие вариантът на Мария беше свален от каналa YouTube.

Ето и пълният текст на изявлението, което дойде след като Мария обяви, че ще съди Касъмов:

ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ НА МУЗИКАЛНА КОМПАНИЯ DIAPASON RECORDS ОТНОСНО ПЕСЕНТА НА ТЕОДОРА & DJ JERRY "МОЯТ НОМЕР"

Във връзка с тиражираната в публичното пространство информация, която касае популярната песен на Теодора и DJ Jerry "Моят номер", издадена през 2010 година с продуцент Diapason Records, категорично заявяваме, че всички твърдения за неправомерно поведение или нарушение на нечии права от страна на Diapason Records са манипулативни и напълно неверни. Изцяло подвеждащи са разпространените в традиционните и интернет медии обвинения, че продуцентската ни компания е "свалила" неправомерно новото видео на изпълнителката Мария – "Малка черна рокля", което беше публикувано на 27.05.2024 г. в официалния YouTube канал на изпълнителката.



Diapason Records беше запознато с подготвяния от Мария проект, свързан с преработка на оригиналната гръцка песен със заглавие "Theos" на композитора Foivos, по която преди почти 15 години беше направена и кавър версията в изпълнение на Теодора и DJ Jerry. Версията на Diapason Records обаче беше създадена с оригинален текст на български език, правата върху който се притежават изключително от продуцента и издателската компания на българския автор на текста. Въпреки отказа да се предоставят права за използване на текста на песента "Моят номер", Мария е създала своята кавър версия с използване на по-голямата част от него. Такова използване безспорно е нарушение на авторските права и на ексклузивните права на продуцента Diapason Records.

Всички мерки, предприети от Diapason Records във връзка със създалата се ситуация, са насочени към защита на изключителните права върху произведението и върху песента на Теодора и DJ Jerry, без да ограничават възможността на други артисти като Мария да направят свои кавър версии. Важното в този случай обаче е, те да не нарушават чужди авторски права, като използват без съгласие текст на чужда песен.

Diapason Records ще продължи да защитава творчеството на своите автори и изпълнители срещу всяко неоснователно и неправомерно действие, което нарушава техните права!

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.

Свързани новини