Отидете към основна версия

2 534 4

Откриха останки от самолет, изчезнал преди над половин век ВИДЕО

  • самолет-
  • останки-
  • езеро-
  • сащ

Те са намерени на дъното на езерото Шамплейн - между САЩ и Канада

Откриха отломки на самолет, изчезнал преди повече от половин век, предаде dariknews.bg.

Те са намерени на дъното на езерото Шамплейн, което е разположено на границата между щатите Ню Йорк и Върмонт и малка част в Канада.

Експертите смятат, че отломките са от 10-местен Jet Commander. Те са намерени петдесет и три години след като частен самолет, превозващ петима мъже изчезва в снежна нощ във Върмонт.

Машината е изгубена от радарите малко след като е излетял от летище Бърлингтън, Вирджиния за Провидънс, Род-Айлъннд на 27 януари 1971 г.

Издирването не дало резултат, а езерото замръзнало четири дни след изчезването на самолета. Извършени са най-малко 17 други търсения, докато подводният търсач Гари Козак и екипът му откриват останки от самолет със същата персонализирана схема на боя в езерото близо до мястото, където радиоконтролната кула последно е проследила самолета преди машината да се изгуби.

Направени са сонарни изображения на останките, намерени на дълбочина от 60 метра вода. „С всички тези доказателства ние сме 99% абсолютно сигурни за кой фатален полет става въпрос“, заяви Козак.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини