Отидете към основна версия

1 177 17

Актьорът-лекар Наум Шопов-Младши стана на 31

  • наум шопов-
  • рожден ден-
  • актьор

Роденият през 1993 г. дипломиран медик произхожда от актьорска фамилия

Актьорът Наум Шопов-Младши навършва днес, 12 юни, 31 години. Той е роден през 1993 г. в София. Произхожда от фамилия на актьори. Прадядо му по бащина линия е основател на Старозагорския театър, а прабаба му е актрисата Мара Шопова. Дядо му и баба му са легендата Наум Шопов, на когото е кръстен, и Невена Симеонова.

Родителите му също се посвещават на актьорската професия. Баща му Христо Шопов става много известен с ролята си на Пилат Понтийски в „Страстите Христови“, а още в края на социализма у нас - с участието си във филма "Вчера". Майка му Мариана Станишева е актриса и кастинг директор. Леля му Лиза Шопова е актриса и театрален режисьор, а братовчед му Асен Мутафчиев също е актьор.

През 2018 г. Наум Шопов се дипломира като лекар в Медицинския факултет на Софийския университет.

Първата му поява на сцената в спектакъла „Кукувицата“ в Народния театър, когато е едва на седемгодишна възраст.[ Учи в столичното 134 СУ „Димчо Дебелянов“. Като ученик участва с епизодична роля във филма „Тъмни води“ (Dark waters) от 2003 година, в който изпълнява ролята на младия Лоренцо Ламас. Участва в „Октопод 2“ и в българския „Коледата е възможна“, където си партнира с родителите си.

Най-значимата му роля е в лекарския сериал „Откраднат живот“, където играе д-р Борис Тасев.

През 2022 г. става водещ на риалити предаването „Ергенът“ по bTV.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини