Отидете към основна версия

5 378 20

Магарето Дизел избяга от стопаните си, уби пума и поведе стадо елени

  • магаре-
  • пума-
  • елени

Собственикът на палавото животно тъгува за него, но се радва, че е открил нови приятели

В САЩ избягало от стопаните си магаре беше открито е сред стадо елени, Inside Edition.

Тери Дрюри от Калифорния загубил магарето си Дизел преди пет години: през 2019 г. домашният любимец избягал по време на поход, изплашен от пума. Магарето било забелязано при фотокапан няколко месеца след бягството му, но по-нататъшните опити животното да бъде намерено не дали резултат. След известно време фермерът се сдобил с други магарета, но продължи да мисли за Дизел.

През 2024 г. Дизел е намерен случайно от ловеца Макс Финел. Той наблюдавал стадо елени уапити, когато видял магаре сред тях. Финел дори разбрал, че магарето не е просто част от стадото, а негов водач. „Изглеждаше, че магарето е техният лидер, защото когато Дизел се движеше, еленът до него също се движеше“, каза Финел. Той също така спомена, че местен лесовъд е намерил в района останки от пума, която най-вероятно е била ритната.

„Те подозираха, че Дизел може да е убил пумата“, каза Финел.
След като Финъл разказа за този инцидент в социалните мрежи, Дрюри разбра за него. Той е щастлив, че Дизел е жив и е намерил приятели. Според него той би се радвал, ако магарето се върне във фермата, но Дизел все пак бил „спечели свободата си“.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.

Свързани новини