Отидете към основна версия

2 349 13

Легендарен килър на руската мафия се разведе от затвора

  • леша солдат-
  • алексей шерстобитов-
  • затвор-
  • развод

Алексей Шерстобитов се раздели със съпругата си Марина

Един от най-известните руски килъри Алексей Шерстобитов, известен в криминалните среди като Леша Солдат, се разведе със съпругата си Марина Шерстобитова (Дружко), докато излежава присъда в наказателна колония. Това съобщи за Lenta.ru високопоставен източник в правоохранителните органи, а информацията бе потвърдена от съда.

Съпрузите нямат деца и не са декларирали имуществени претенции един към друг. Поради неявяването на ищеца и ответника решението е постановено в деня преди влизането му в сила.

През 90-те години на миналия век 57-годишният днес Алексей Шерстобитов работи за Ореховската организирана престъпна общност (OCC), една от най-страшните гангстерски групи, действащи в столичния регион. Той беше задържан през 2006 г. и с присъда на съда получи 23 години лишаване от свобода в колония със строг режим.

Още докато излежава присъдата си, Шерстобитов започва да пише книги.

След публикуването на един от тях Марина Дружко (родена Сосновская) влязла в кореспонденция с него. Кореспонденцията се превърна в романтична връзка и на 9 юни 2016 г. Шерстобитов и Дружко, която е 17 години по-млада от избраника си, регистрираха брака си в колонията с максимална сигурност

От 2020 г. Марина Шерстобитова спряла да посещава съпруга си и не му казала новия си адрес.

Повечето от хонорарите за книгите на Шерстобитов отивали в сметката на Марина и тя не превеждала парите на съпруга си. Според някои информации тя е искала хонорари от журналисти за интервюта с него, но е задържала парите за себе си под фалшив претекст. Именно след като загубил доходите си, осъденият започнал да мисли за развод.

Марина Шерстобитова е родена в Ленинград през 1985 г., а през 2005 г. се омъжи за актьора и режисьор Сергей Дружко. През 2006 г. им се ражда син, но няколко месеца по-късно се развеждат и Марина скоро е лишена от родителски права.

Тя твърди, че е започнала да си кореспондира с Шерстобитов „от професионален интерес“ - като психиатър, който чувства дълбокото покаяние на осъдения, но в професионалните среди не са чували нищо за такъв колега.

Самият осъден ѝ посвещава една от книгите си, в която главната героиня е експерт-психиатър от флота, която в края на историята умира от ръцете на своя любовник, професионален убиец.

В момента бившата съпруга на Леша Солдат живее в Санкт Петербург.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Свързани новини