Отидете към основна версия

2 936 12

Защо не трябва да прибираме динята в хладилник?

  • диня-
  • хладилник-
  • полезни свойства

„Плодовете и зеленчуците, които растат добре в горещо време, обикновено не обичат да се съхраняват в хладилника“

Снимка: Shutterstock

„Плодовете и зеленчуците, които растат добре в горещо време, обикновено не обичат да се съхраняват в хладилника“.

Това разкри фермерът Ингрид Абрахам.

Имайте предвид, че има научно обяснение за това „нехаресване“. Ако се съхранява при ниски температури за дълъг период от време, вкусът, текстурата и хранителната стойност започват да се влошават, въпреки че срокът на годност се увеличава.

Това е така, защото дините съдържат ликопен, каротеноид, който може да помогне в борбата с увреждането на клетките в телата ни. Според проучване, в което експерти сравняват дини, държани при различни температури, е установено, че екземплярите, съхранявани на стайна температура, съдържат най-голямо количество ликопен.

Експертите препоръчват да ядете дини възможно най-скоро: колкото по-близо е датата на прибиране на реколтата, толкова по-вкусни ще бъдат те. И ако обичате охладени дини, не се притеснявайте - няма нищо лошо да поставите динята в хладилника няколко часа преди консумация.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.

Свързани новини