Отидете към основна версия

740 7

Измамници хакнаха профилите на актьора Димитър Баненкин

  • димитър баненкин-
  • хакнат профил-
  • хакерска атака-
  • профил-
  • социална мрежа-
  • актьор

Сега от профила на актьора в Инстаграм са рекламирани схеми с криптовалути

Снимка: БГНЕС/ EPA

Актьорът Димитър Баненкин стана жертва на подла хакерска атака в социалната мрежа Инстаграм и вместо неговия профил жена на име Сюзън се опитва да пробута съмнителни практики с криптовалути. Снимките на актьора са заличени, на тяхно място са сложени няколко фалшиви снимки на жена, която и най-вероятно не подозира, че снимките ѝ се използват по този начин.

Екип на „Телеграф“ се свърза с Баненкин, който сподели, че неприятната ситуация се развива от около 10 дни.

„Преди повече от седмица, някъде около 10-ина дни, вече профилът ми е превзет от хакери, които рекламират криптовалута. Не успях да направя нищо към момента, защото съм на морето, но днес се прибирам в София и ще отида при един мой приятел, който се занимава с такива неща. Дано го оправи“, надява се артистът.

Официалното име на потребителя на профила не може да бъде променено и затова стои фамилията на актьора, но е важно фенове и познати да не отговарят и да не вярват на нищо писано от въпросния акаунт на лично съобщение, тъй като към момента Баненкин няма никакъв достъп до него.

„Хакнали са ми много от паролите. Не мога да вляза и в платформа за филми, която съм си платил. Пращаха ми разни измамни мейли, всичко триех и не отговарях. Получих и съобщение, че някой ми е влязъл в профила. Отново го изтрих, като помислих, че е опит за измама, а явно е трябвало да реагирам“, завършва актьорът.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини