Отидете към основна версия

1 771 10

Хоакин Финикс започнал да полудява заради диетата, която спазвал за "Жокера"

  • хоакин финикс-
  • жокера-
  • продължение-
  • диета-
  • мозък-
  • разсъдък-
  • лудост

Актьорът отново трябвало да отслабне драстично, за да играе мрачния герой Артър Флек

Снимки: БГНЕС/ EPA

Носителят на "Оскар" Хоакин Финикс призна, че едва не е загубил разсъдъка си заради екстремната диета, на която се подложил, за да изиграе отново Жокера в продължението на филма от 2019.

Актьорът, който винаги е отдаден на ролите си, се е хранил само с марули, аспержи и ябълки, за да свали три килограма и половина.

Премиерата на "Жокера: Лудост за двама" се състоя на кинофестивала във Венеция през изминалите дни, а Хоакин Финикс разказа подробности за начина, по който отново се е сдобил с хърбавата фигура на Жокера.

"Няма да говоря за спецификите на диетата, защото мисля, че никой не иска да слуша за това. Беше трудно, но е безопасно. Знам, че това се превръща в мания, защото през цялото време работиш, за да достигнеш определено тегло. Имах тежки тренировки, а се хранех само с марули, аспержи и ябълки. По едно време започнах да се ядосвам на себе си. Започнах да губя разсъдъка си."

По думи на звездата рязкото отслабване се е отразило жестоко на психиката му. "Това е ужасен начин на живот", заяви пред New York Times. "Според мен Жокера трябва да е доста тежък, а не прекалено слаб. Започнах да полудявам, когато свалих килограми.", разказва той.

Лейди Гага, която участва в новата поредица за Жокера, също се присъедини към интервюто му, като сподели, че двамата са репетирали в продължение на два месеца. "Репетициите бяха до припадък. Когато Хоакин огладнееше, му давахме боровинки.", споделя колежката му на екран.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.

Свързани новини