Отидете към основна версия

10 205 28

Димитър Рачков празнува рожден ден днес

  • димитър рачков-
  • рожден ден

Комикът навършва 52 г.

Снимкa: Instagram

Неповторимият комик Димитър Рачков днес става на 52 години.

Той е роден на 18 септември 1972 г. в Бургас. Завършва НАТФИЗ през 1995 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. От 1996 до 1998 г. работи в сливенския драматичен театър „Стефан Киров“, пише edna.bg.

Работил е и във Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и в Малък градски театър „Зад канала“. От 1998 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“. От 2006 г. е част от театрална формация Мелпомена.

Рачков става известен с ролите си в предаването Клуб НЛО. Той и до днес пази спомен за това как е "крадял занаят" от великия Велко Кънев, с когото си партнират в шоуто и на театралната сцена.

Водещ е и на най-емблематичните предавания в ефира на NOVA – „Като две капки вода“, "Господари на ефира", "Маскираният певец", а също е и гласът на Бай Брадър, чийто бургаски говор прави образа още по-колоритен.

Той участва също в предаването „Пълна лудница“, като представя образи като: Жоро Бекъма, Ники Пънчев (Ники Кънчев) и самия себе си (с псевдонима Пачков) в „Шоуто на Рачков“, както и герои от „Сакъз“ (пародия на турския сериал Перла) – Рачкур и Шмъркан, където си партнира с Мария Игнатова.

Участва епизодично в сериала „Откраднат живот“.

Носител е на награда за мъжка роля от Театралните празници „Благоевград`99“ за Попът в „Зидарите и попа“, „Аскеер“ 2000 за изгряваща звезда за Мъжът в „Самолетът беглец“ и е почетен гражданин на град Твърдица от 2013 г.

Вторият сезон на забавното музикално предаване „Пееш или лъжеш“ започва съвсем скоро в ефира на NOVA. Стартът на атрактивното шоу ще даде любимият водещ Димитър Рачков, който всяка неделя ще посреща популярни български изпълнители, готови да се впуснат в необичайно приключение да намерят изкусните певци сред умели имитатори.

Наскоро Рачков сподели един от най-личните и емоционални моменти в живота си, докосвайки сърцата на хилядите свои последователи в социалните мрежи. Поводът – синът му, Димитър Рачков-младши, се подготвя за нов етап в живота си, който ще го отведе далеч от родната страна.

Рачков, който винаги е пазил ревниво личния живот на сина си, този път не успя да скрие сълзите си и сподели вълнуващи снимки от прощалния им момент. Тези кадри, пропити с бащинска гордост и обич, предизвикаха лавина от реакции и коментари, в които феновете му изразиха своето възхищение и подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.

Свързани новини