Отидете към основна версия

2 492 11

Забравете за тези 4 фрази, ако не искате колегите ви да ви намразят

  • колеги-
  • работа-
  • фрази-
  • работна среда-
  • отношения-
  • работно място

Психолог посочи кои фрази трябва да зачеркнем от набора си, за да запазим мира на работното място

Снимка: Shutterstock

Психологът Теса Уест изброи няколко фрази, които никога не трябва да казвате на колеги. Отборната работа е един от важните нюанси на всяко професионално взаимоотношение. Ако отношенията с колегите са напрегнати, това неминуемо ще се отрази на представянето и дори може да доведе до уволнение.

Но понякога може дори да не забележите как съсипвате всичко със собствените си ръце. Например има унищожителни фрази, които е най-добре да премахнете от офисния си речник.

Какво да не казваме на колегите

1. „Съжалявам, че мислите така.“

Струва ви се, че с такива думи изразявате загриженост за чувствата на вашия събеседник. Всъщност тази фраза по никакъв начин не сигнализира, че сте готови да проявите разбиране към колегите си, обясни психологът Теса Уест.

2. „Вече опитахме това и не се получи.“

Не трябва да омаловажавате предложенията на по-малко опитните си колеги. По-добре обяснете защо такова предложение не е работило в миналото. Може би можете заедно да измислим нов подход, посъветва експертът.

3. „Когато стигнеш моя стаж, ще разбереш"

Ако колега е по-млад от вас, това не означава, че знанията му са по-малко ценни и значими. Това обаче работи и в обратната посока. Само защото сте млади и ентусиазирани, не означава, че по-възрастните ви колеги са по-изостанали.

4. „Ще направя всичко сам“

Поемайки цялата отговорност върху себе си, вие, от една страна, можете да станете герой сред колегите си. От друга страна — може да решат, че не вярвате в способностите им и искате цялата слава и заслуги за себе си. И като цяло това е възможност за делегиране — важно умение за успешна работа, каза психологът пред HuffPost.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини