Отидете към основна версия

1 133 10

Намериха произведение на изкуството, изхвърлено в кошче за боклук от служител на музей (СНИМКА)

  • изкуство-
  • музей-
  • кошче за боклук-
  • произведение на изкуството

Той е решил, че експонатът е отпадък

Снимка: Shutterstock

Музей в Нидерландия откри в кошче за боклук едно от произведенията си на модерното изкуство, което наподобява две празни бирени кутии, предаде АФП, цитирана от БТА.

Творбата е била изхвърлена от служител, който решил, че експонатът е отпадък.

Произведението, озаглавено Tous les bons moments que nous avons passeйs ensemble ("Всички хубави моменти, които изживяхме заедно") на френския творец Александър Лаве, на пръв поглед прилича на две празни бирени кутии, като едната е смачкана.

Това обаче са две кутии, старателно изрисувани на ръка с акрил. "В създаването им са вложени много време и усилия", казват от музея, цитирани от АФП.

Оттам казаха, че не са обидени на служителя, който току-що е започнал работа. "Той просто си е вършел работата", казва Будинг.

ашето изкуство подтиква посетителите да видят предмети от ежедневието в нова светлина", обясни Сиетске ван Зантен, директор на музея. "Като показваме произведения на изкуството на неочаквани места, засилваме това преживяване и държим посетителите в напрежение", добави тя.

Заради това е малко вероятно кутиите да останат дълго време на традиционните места, отбелязва Будинг. "Трябва обаче добре да помислим къде да ги поставим след това", казва тя пред АФП.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини