Отидете към основна версия

1 348 3

16-годишен младеж стана първият човек, победил Тетрис (ВИДЕО)

  • тетрис-
  • компютърна игра-
  • победа

Майкъл Артиага успя да стигне до най-високото ниво на играта- 255, и да го завърши

Снимка: Shutterstock

16-годишен от САЩ стана първият човек, победил Tetris, преминавайки последното ниво и нулирайки играта, пише dariknews.bg.

Тетрис е компютърна игра, създадена през 1984 г. в Москва от компютърните инженери Алексей Пажитнов и Дмитрий Павловски.

Години наред хората вярваха, че ниво 29 – където скоростта е максимална – е последното ниво на играта. След десетилетия на експериментиране с различни методи, отдадените геймъри откриха, че тя има много повече нива, но не успяха да победят играта.

През 2021 г. програмистът Грег Кенън създаде StackRabbit, програма с изкуствен интелект (AI) за игра на Тетрис, която успя да мине доста през нивата, но с редица проблеми. AI премина ниво 235 (което продължи 800 реда вместо около 10) до ниво 237, в който момент играта спря да функционира, замръзвайки напълно.

През януари един тийнейджър стигна до същото ниво, но без помощта на AI и беше смятан за първия човек, победил играта.

Сега 16-годишният Майкъл Артиага успя да стигне до най-високото ниво на играта- 255, и да го завърши. Това се случи на Nintendo Entertainment System (NES) версия на играта, която предотвратява проблемите с нивата.

Много се радвам, че тази игра свърши, никога повече не искам да я играя“, заяви тийнейджърът. "Започвах да си губя ума", добави Майкъл.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини