Отидете към основна версия

2 235 0

Рецепта на деня: Есенна торта без печене

  • есенна торта-
  • десерт-
  • тиква-
  • ябълки-
  • без печене-
  • какво да сготвя

Тортата е букет от всички аромати на есента

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 пакет бисквити с масло "Роден край"
прясно мляко за напояване

Продукти за плънката: 2 големи парчета белена, настъргана тиква; 2 белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна; 50 г масло; 1/2 ч.ч. кафява захар; кората от един портокал; 1/2 ч.л. канела; 1/4 ч.л. джинджифил на прах; 1/2 ч.л. индийско орехче; 1 ч.л. ром; шепа накълцани орехи; шепа червени боровинки. Продукти за крема: 400 г заквасена сметана; 175 г крема сирене; 2 с.л. пудра захар; 2 ванилии; 1/4 ч.л. кора от портокал. Продукти за поръсване: 5-6 бр. бисквити; 1/2 ч.л. натурално какао; 1/2 ч.л. канела.

Начин на приготвяне:

Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона. Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно. Отстранете от котлона. Сложете портокаловата кора, подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркайте добре и охладете сместа напълно.

В купа смесете заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавете ванилиите и портокаловата кора.

Сглобяване на тортата:

Сложете ринга върху поднос. Намажете малка част от крема на дъното. Подредете, напоени в мляко, бисквити.

Отгоре разпредете 1/2 от плънката от тиква и ябълка.

Намажете с втори пласт крем.

Отново сложете ред напоени бисквити, разпределете втората част от плънката и завършете с крем. Охладете тортата за минимум един час. Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга. Поръсете със смлени бисквити с какао и канела. Охладете добре и поднесете, пише vkusnoteka.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.

Свързани новини