Отидете към основна версия

2 117 19

Рецепта на деня: Италианска доматена супа с хляб

  • доматена супа-
  • хляб-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

В Италия е известна като Pappa al pomodoro

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

800 г пасирани домати без люспи; зехтин екстра върджин на вкус; 300 г хубав хляб с дебела коричка; Вода колкото е необходимо; 2 скилидки чесън, нарязани на ситно; босилек на вкус; сол на вкус.

Начин на приготвяне:

В подходяща тенджера загрейте зехтина. Добавете към него нарязания чесън. След 1-2 минути може да добавите и пасираните домати, както и сол.

Гответе около 30 минути на слаб огън. След това може да добавите малко вода.

Разбъркайте и сложете хляба, който сте нарязали на по-едри хапки. Притиснете леко с лъжица и долейте още вода. Трябва да има достатъчно сос, в който да се напои хлябът.

Покрийте с капак тигана и изключете котлона. Махнете от котлона след 15 минути. Завършете със струйка зехтин, разбъркайте и сервирайте, като поръсите с малко пресен босилек, пише az-jenata.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.

Свързани новини