Отидете към основна версия

2 585 4

Рецепта на деня: Печено авокадо с яйце и кашкавал

  • авокадо-
  • печено-
  • яйца-
  • кашкавал-
  • пармезан-
  • какво да сготвя

Подходящо е за закуска, брънч или лека вечеря

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти (за 2 порции):

1 узряло, но стегнато авокадо; 2 яйца; Сол и черен пипер на вкус; Настърган кашкавал или пармезан (по избор); Червен пипер или чили (по желание); Свежи зелени подправки за поръсване – магданоз, див лук или кориандър.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°C. Разрежете авокадото на две и махниете костилката. Ако дупката от костилката е малка, можете да издълбаете леко с лъжичка.

Поставете половинките в малка тавичка.

Във всяка половинка внимателно чукниете по 1 яйце (може да излееште малко от белтъка, ако не се събира). Посолете, поръсете с пипер и малко настърган кашкавал или пармезан.

Печете около 12–15 минути, или докато белтъкът стегне, но жълтъкът е още леко течен.

Извадете от фурната и поръсете със зелени подправки и чили (ако обичате пикантно).

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.

Свързани новини