Необходими продукти (за 2 порции):
- 1 узряло, но стегнато авокадо;
- 2 яйца;
- Сол и черен пипер на вкус;
- Настърган кашкавал или пармезан (по избор);
- Червен пипер или чили (по желание);
- Свежи зелени подправки за поръсване – магданоз, див лук или кориандър.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200°C. Разрежете авокадото на две и махниете костилката. Ако дупката от костилката е малка, можете да издълбаете леко с лъжичка.
Поставете половинките в малка тавичка.
Във всяка половинка внимателно чукниете по 1 яйце (може да излееште малко от белтъка, ако не се събира). Посолете, поръсете с пипер и малко настърган кашкавал или пармезан.
Печете около 12–15 минути, или докато белтъкът стегне, но жълтъкът е още леко течен.
Извадете от фурната и поръсете със зелени подправки и чили (ако обичате пикантно).
Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 вкусно, ако нямате авокадо , гъби може
Коментиран от #3, #4
10:10 09.05.2025
2 Супер
10:23 09.05.2025
3 Пич
До коментар #1 от "вкусно, ако нямате авокадо , гъби може":
Вашата идея е много по добра , направо ще опитам с гъби , никакво авокадо ! Благодаря !10:35 09.05.2025
4 ами,
До коментар #1 от "вкусно, ако нямате авокадо , гъби може":
...яйце в гъби с пармезан на фурна...идеално е само с гъби Портобело защото са големи.А и позволяват всякакъв пълнеж +яйце за спойка.12:38 09.05.2025