Отидете към основна версия

2 036 0

Рецепта на деня: Свинско с мед и горчица на фурна

  • свинско мес-
  • мед-
  • горчица-
  • какво да сготвя

Класическа рецепта

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

800 г свинско бонфиле или врат без кост; 3 с.л. мед; 2 с.л. горчица; 2 с.л. соев сос; 3 скилидки чесън; 1 ч.л. черен пипер; 1 ч.л. червен пипер; Сол на вкус; 2 с.л. зехтин или олио; 1 ч.ч. вода или бульон.

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете свинското. Ако е голямо парче, може леко да го нарежете с нож за по-добро овкусяване.
В купа смесете меда, горчицата, соевия сос, чесъна, черния пипер и зехтина. С тази смес натъркайте хубаво месото.

Оставете го да се маринова поне 30 минути (или още по-добре за 2-3 часа в хладилник).
Загрейте фурната на 180°C. Сложете месото в тава, полейте го с останалата марината и добавете чашата вода или бульон.

Покрийте тавата с фолио и печете около 1 час. След това махнете фолиото и запечете още 20 минути, докато месото придобие хубава златиста коричка. Поливайте го от време на време със соса от тавата.

Оставете свинското да "почине" 5-10 минути след изпичането, преди да го нарежете. Поднесете го с картофено пюре, салата или печени зеленчуци.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини