Необходими продукти:
- 800 г свинско бонфиле или врат без кост;
- 3 с.л. мед;
- 2 с.л. горчица;
- 2 с.л. соев сос;
- 3 скилидки чесън;
- 1 ч.л. черен пипер;
- 1 ч.л. червен пипер;
- Сол на вкус;
- 2 с.л. зехтин или олио;
- 1 ч.ч. вода или бульон.
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете свинското. Ако е голямо парче, може леко да го нарежете с нож за по-добро овкусяване.
В купа смесете меда, горчицата, соевия сос, чесъна, черния пипер и зехтина. С тази смес натъркайте хубаво месото.
Оставете го да се маринова поне 30 минути (или още по-добре за 2-3 часа в хладилник).
Загрейте фурната на 180°C. Сложете месото в тава, полейте го с останалата марината и добавете чашата вода или бульон.
Покрийте тавата с фолио и печете около 1 час. След това махнете фолиото и запечете още 20 минути, докато месото придобие хубава златиста коричка. Поливайте го от време на време със соса от тавата.
Оставете свинското да "почине" 5-10 минути след изпичането, преди да го нарежете. Поднесете го с картофено пюре, салата или печени зеленчуци.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА