Отидете към основна версия

1 715 8

Рецепта на деня: Свинска кавърма в омлет

  • свинско месо-
  • кавърма-
  • омлет-
  • какво да сготвя

Ястие за много гладни, което се приготвя бързо и лесно

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

свинско месо - 500 г филе; масло - 1.5 к.ч.; праз - 1 - 2 стръка; зелен лук - 2 - 3 стръка; домати - 3 бр.; люти чушки - 3 бр.; черен пипер и сол на вкус; червен пипер; яйца - 5 бр.

Начин на приготвяне:

Филето се нарязва на кубчета и се запържва до златист цвят. Месото се изважда и в същата мазнина се изпържват нарязаните праз и зелен лук, наситнените чушки, доматите и подправките.

След като остане на мазнина се прибавя и изпърженото месо. Отделно от яйцата се приготвя омлет.

Като разбитите яйца се изпържват в порционно тиганче. В омлета се завива приготвената кавърма, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини