Отидете към основна версия

1 567 0

Рецепта на деня: Рулца с пълнеж от месо и кашкавал

  • рулца-
  • пълнеж-
  • месо-
  • кашкавал-
  • какво да сготвя

Хрупкави отвън, разтапящи се отвътре

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

Плънка:

гъби – 200 г; сол, подправки на вкус; кашкавал – 100 г; варени яйца – 2 бр.; майонеза – 3 с.л.; 700 г месо (пилешко филе); 3 яйца; 150 г брашно; олио за пържене.

Начин на приготвяне:

Настържете кашкавала и сварените яйца, посолете и поръсете с черен пипер. Добавете майонезата, разбъркайте.

Нарежете гъбите. Запържете в достатъчно растително масло и посолете. Добавете към пълнежа, разбъркайте всичко заедно.

Нарежете пилешкото филе на тънки филийки. Удобно, когато месото е леко замръзнало. Покрива се с плик и се начуква от двете страни.

Поставете плънката върху парче месо. По желание може да добавите топено сирене. Завийте го на руло.

Потопете рулцата първо в брашно, а след това в разбито яйце. Пържете на умерен огън по 10 минути от двете страни, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини