Рецепта на деня: Рулца с пълнеж от месо и кашкавал

27 Май, 2025 10:05 1 566 0

  • рулца-
  • пълнеж-
  • месо-
  • кашкавал-
  • какво да сготвя

Хрупкави отвън, разтапящи се отвътре

Рецепта на деня: Рулца с пълнеж от месо и кашкавал - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

Плънка:

  • гъби – 200 г;
  • сол, подправки на вкус;
  • кашкавал – 100 г;
  • варени яйца – 2 бр.;
  • майонеза – 3 с.л.;
  • 700 г месо (пилешко филе);
  • 3 яйца;
  • 150 г брашно;
  • олио за пържене.

Начин на приготвяне:

Настържете кашкавала и сварените яйца, посолете и поръсете с черен пипер. Добавете майонезата, разбъркайте.

Нарежете гъбите. Запържете в достатъчно растително масло и посолете. Добавете към пълнежа, разбъркайте всичко заедно.

Нарежете пилешкото филе на тънки филийки. Удобно, когато месото е леко замръзнало. Покрива се с плик и се начуква от двете страни.

Поставете плънката върху парче месо. По желание може да добавите топено сирене. Завийте го на руло.

Потопете рулцата първо в брашно, а след това в разбито яйце. Пържете на умерен огън по 10 минути от двете страни, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА