Отидете към основна версия

2 009 6

Рецепта на деня: Рибено мезе

  • рибено мезе-
  • дребна риба-
  • сос-
  • заливка-
  • какво да сготвя

Насладете се на това вкусно ястие с подходяща напитка

Снимка: Shutterstock

Необходими продуккти:

дребна риба - цаца, сардела, гаврос - около 300 г; горчица; майонеза; соев сос - или рибен сос; бяло вино - ако предпочитате повече и по-рядък сос; сол; черен пипер; зехтин.

Начин на приготвяне:

Изчистените и измити рибки филетираме и нареждаме в намазнена тавичка или върху подмазано алуминиево фолио. Може леко да посолим, но отчитаме, че соевият сос за заливката може да е доста солен.

За соса за заливка е най-добре да се подходи към пропорциите индивидуално. Ако искаме да е по-течен и в по-голямо количество, слагаме повече бяло вино. Ако желанието ни е да е по-пикантен, наблягаме на горчицата, може и по-остра. Рибеният сос може да се избегне, ако искаме по-приглушен вкус на рибата.

С приготвения от смесените предпочетени продукти заливаме подредените рибки и печем на загрята фурна на средна температура, като имаме предвид, че рибките се сготвят бързо, затова определяща трябва да е желаната консистенция на соса.

Насладете се на това вкусно ястие с подходяща напитка, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини