Необходими продуккти:
- дребна риба - цаца, сардела, гаврос - около 300 г;
- горчица;
- майонеза;
- соев сос - или рибен сос;
- бяло вино - ако предпочитате повече и по-рядък сос;
- сол;
- черен пипер;
- зехтин.
Начин на приготвяне:
Изчистените и измити рибки филетираме и нареждаме в намазнена тавичка или върху подмазано алуминиево фолио. Може леко да посолим, но отчитаме, че соевият сос за заливката може да е доста солен.
За соса за заливка е най-добре да се подходи към пропорциите индивидуално. Ако искаме да е по-течен и в по-голямо количество, слагаме повече бяло вино. Ако желанието ни е да е по-пикантен, наблягаме на горчицата, може и по-остра. Рибеният сос може да се избегне, ако искаме по-приглушен вкус на рибата.
С приготвения от смесените предпочетени продукти заливаме подредените рибки и печем на загрята фурна на средна температура, като имаме предвид, че рибките се сготвят бързо, затова определяща трябва да е желаната консистенция на соса.
Насладете се на това вкусно ястие с подходяща напитка, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 рибката е храна за мозъка
10:15 17.06.2025
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Да бе !
10:23 17.06.2025
5 Селяндур
Коментиран от #6
10:55 17.06.2025
6 ха ха
До коментар #5 от "Селяндур":
Филетира се, т.е. прави се на филета.17:15 17.06.2025