Отидете към основна версия

2 101 6

Юлиан Попов: Армията е като плуването

  • армия-
  • служба-
  • наборници
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пак се заговори за казарма. Армията е като плуването. Ако хвърлиш 10 българи в дълбоката вода, 80% ще се удавят (само 20% от българите могат да плуват).

Един от проблемите на задължителната казарма е, че тя е възможна само, ако армията се превърне в добре работеща образователна институция. Това коментира в профила си във Фейсбук блогърът и бивш служебен министър на екологията Юлиан Попов.  

Преди 89-та година тя не беше такава. Сега вероятността да се превърне в образователна институция е, според мен, много по-малка, отколкото преди 89-та година. Навремето много хора бяха повредени от армията, просто защото не им издържаха нервите. Излизаха потиснати и ненаучили нищо.

Такава армия не е особено полезна за сигурността на страната и не е никак полезна за изграждането на "мъжки характер" каквото и да означава това глупаво клише.

Затова ако някой иска да се занимава с характера на хората или със сигурността, по-добре да тръгне от образователната система. Там хората ще трябва първо да се научат да четат и пишат, сега 40% не умеят, а после може да се помисли и за националната сигурност и мъжкия характер.

Или женският характер, който може би е по-устойчив от мъжкия. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини